modulsystem

Bygga hus med modulsystem

Bygga hus med modulsystem

editorial

Det kan inte vara lättare att bygga ett hus, än att göra det med hjälp av ett modulsystem. Ett modulsystem är en slags färdiga huskroppar som går att sätta ihop precis som du vill ha dem. Du kanske vill fästa dem efter varandra, för att få en byggnad som kan sträcka sig hur långt som helst. Men du kan även välja att sätta modulerna ovanpå varandra i flera lager, även om de flesta modulsystem brukar ha en begränsning på två eller tre moduler i höjd.

Moduler finns i flera olika utföranden, där olika tillverkare har sitt eget signum som man valt. Det kan handla om olika ytskikt, olika storlekar och placeringar på fönster och dörrar, samt olika storlekar på modulerna. Men man brukar ändå hålla sig till fler likheter än olikheter, och även storlekarna på modulerna brukar vara mycket likvärdiga. Anledningen till det är att man nyttjar en speciell slags bodbilar för frakten av modulerna, och de har sin egen storleksgräns.  

 

 

Välj rätt inredning

Standardmodulen, i ett modulsystem, är en rektangulär huskropp med var sitt fönster på kortsidorna och dörrar på mitten av varje långsida. Det gör att man lätt kan koppla ihop flera moduler till en större byggnad. Men det finns också lite olika variationer där man exempelvis kan ha öppna långsidor, så att man kan fästa flera moduler tillsammans och få en större lokal. En lokal som kan bli ett mötesrum, ett klassrum eller en matsal.

Inredningen som man kan välja bland är kök, matsal, kontor, badrum, tvättstuga, omklädningsrum, kök, toalett, duschrum, torkrum och liknande. Vanligast är att man använder sig av modulsystem för extraytor till företagskontor eller skolor. Men det finns även de som använder sig av modulsystem för att skapa boenden till studenter eller andra mer tillfälliga och enkla boenden. Eller som extra lokaler inom vården, butiker, lagring och annat.