låna

Alla behöver låna pengar någon gång

Alla behöver låna pengar någon gång

Ska du bygga till huset, eller kanske en resa till Karibien står för dörren? Kanske har kreditkortsräkningen förfallit? Eller bilen gått sönder? Det finns massor med anledningar till att behöva låna pengar, och ibland behövs de där extra pengarna snabbt. Men alla vet att det finns oseriösa företag som lånar ut pengar, det är bäst att passa sig för dem. Så det gäller att ta reda på så mycket som möjligt och jämföra olika banker eller långivare innan du lånar. Inte bara välja den som snabbast säger ja, utan jämföra räntor och andra villkor också.

 

 

Bra jämförelsetjänster på nätet

Det finns sidor på nätet som specialiserar sig på att samla olika lån och göra jämförelser. Där kan du jämföra olika långivare och olika typer av lån, exempelvis om du vill ha ett snabblån, ett billån, ett konsumtionslån eller ett bolån. Villkoren på lånet kan variera beroende på typen av lån. Det finns också lån utan UC, som många tror innebär att man kan låna pengar utan att det görs en kreditupplysning. Så är dock inte fallet, det är olagligt i Sverige att bevilja ett lån utan att ta en kreditupplysning. “Utan UC” betyder helt enkelt att de använder ett annat kreditbolag än UC.

 

Tänk på att lånet ska betalas tillbaka

Ett bra företag som sysslar med den här typen av jämförelser är exempelvis Morebanker. På deras sida kan du inte bara jämföra lån och långivare, du kan även ansöka om lån där och hitta information om olika typer av lån och hur allt fungerar. Du kan också lära dig vad olika termer i lånevärlden betyder. Ju mer du vet, desto större är chansen att du kommer att välja rätt lån. Sedan får du förstås inte glömma att varenda öre som du lånar ska betalas tillbaka, med ränta. Så ta inte ett större lån än du kan betala tillbaka.