Hudvård

Bra hudvård ger en välbalanserad hy

Bra hudvård ger en välbalanserad hy

För en mjuk och välmående hud krävs en bra hudvårdsrutin. Huden är kroppens största organ och den utsätts dagligen för prövningar genom olika aktiviteter, frekvent kontakt med vatten samt väder och vind. Därför är det viktigt att ge huden det den behöver för att hålla sig välbalanserad, något som enkelt kan göras genom god hudvård.

Varför är det så viktigt att ta hand om huden?

Förutom att det ser bra ut med en välmående hud så har den dessutom flera uppgifter, bland annat reglerar den kroppstemperaturen, skyddar mot bakterier och håller kroppen återfuktad. Vid vistelse i solen så bildar även huden D-vitamin som är bra för skelettet och kan motverka benskörhet.

Tre steg som räcker långt

I en bra hudvårdsrutin finns det tre saker som är viktiga; rengöring, exfoliering och återfuktning. Det bästa är att använda en mild rengöringsprodukt på huden för att inte störa balansen. Anledningen till att rengöringen är så viktigt är för att den tar bort smuts och föroreningar som huden utsatts för under dagen.

Det är även bra att exfoliera med jämna mellanrum för att huden ska få en riktigt djuprengöring samt för att ta bort döda hudceller. Det görs enklast med en peelingkräm, det är dock viktigt att följa anvisningarna på produkten om hur ofta den kan användas eftersom överanvändning kan skada huden.

Sist men absolut inte minst kommer återfuktningen. För en riktigt välmående och strålande hy krävs bra återfuktning. Välj en produkt som är anpassad efter din hudtyp och komplettera då och då med en fuktgivande mask.

Produkter av hög kvalitet

När det handlar om huden så kan det vara värt att lägga lite extra pengar för att få riktigt högkvalitativa produkter som verkligen fungerar. Hos Sephora finns ett brett utbud av hudvårdsprodukter som kan hjälpa till att skapa en riktigt fin och välbalanserad hy oavsett vilken hudtyp det gäller.