Flyttfirma

Den fruktade flytthjälpstjänsten

Den fruktade flytthjälpstjänsten

Ska du flytta och behöver hjälp? Smet alla dina vänner och bekanta helt plötsligt undan när du yppade ordet “flytthjälp”? Har dina annars så påträngande släktingar en fulltecknad kalender utan minsta möjlighet att komma undan och hjälpa dig att bära en endaste liten kartong? Ja, det här med att flytta är inte det roligaste och därmed är det ganska förståeligt att folk helst undviker att hjälpa till med den tjänsten. Förutom att det tar tid och är fysiskt ansträngande, så är det så mycket som kan gå fel. Ryggskott, muskelsträckning, tappad supertung byrå på någons tå…

 

Ta hjälp av proffs istället

Det är förstås inte bara kroppsliga skador som man kan drabbas av utan även skuld. Till exempel skulden över att ha tappat någon ovärderlig pryl som gick i tusen bitar. När man tänker på allt detta är det som sagt förståeligt att folk helst undviker just denna typ av tjänst – flytthjälpstjänsten. Nä, bespara dina nära och kära, kreti och pleti, frågan om flytthjälp och anlita proffs istället. Om du anlitar en professionell flyttfirma slipper du känna dåligt samvete för att någon fick ryggskott och att en annan fick ångest över den förstörda, ovärderliga släktklenoden.

Tips och extratjänster

En professionell flyttfirma kan hjälpa dig med tips på vad du ska tänka på för att flytten ska flyta smidigt, hur du på bästa sätt ska packa kartongerna och göra med möbler, mattor, glas, porslin etc. Vissa firmor erbjuder även extratjänster, såsom flyttstädning. En av dessa är flyttfabriken.se. Enda nackdelen med att anlita en flyttfirma är såklart att det kostar pengar, men i slutändan kommer man förmodligen tycka att det var värt det. Framförallt kommer alla runtomkring dig tycka det, och de kommer kanske lägga sina slantar på en riktigt fin inflyttningspresent till dig. Som tack för att du lät bli att be dem om hjälp.