Gasolflaska/gasolflaskor

Den köttiga doften av vår

Den köttiga doften av vår

Man kan verkligen känna lukten av vår i luften numera. Ja det handlar förstås om hur träd och växter som står i blom – men även doften av grill. Nu när solen har legat på i flera dagar så är det många som har ”korkat upp” en gasolflaska och kopplat in den i grillen. Det är svårt att slå en tidig barbecue såhär på vårkanten. En god bit kött, lite grönt och något att dricka till – det är mumma för själen det.

Det är också säkrare att grilla på detta sätt, under kontrollerade former, nu när det börjar bli torrare ute. Att sitta ute i skogen kräver att man tänker på säkerhet. Helst ska man ha närhet till vatten och hålla koll på vinden under dagen. Annars kan det lätt ta fyr och då går det fort när marken är full av torra växter.

Vill man som sagt ta det säkra före det osäkra är det hemma på altanen som gäller. På så sätt kan man själv styra över förhållandena och se till att saker hållet lugna och fina. Visst kan man argumentera för att en grill ute i naturen efter en vandring är köttets bästa krydda. Dock är det som bekant inte fy skam att sitta hemmavid och käka heller.

Det är ju lite speciella tider i och med viruspandemin – men man kan ju ändå samla ihop den familj som man lever med under samma tak. Har alla pejl på läget så går det ju även att utöka kretsen en aning så länge alla håller avstånd till varandra.
För hur trevlig och god en grill än må vara så är det inte värt att riskera en smitta som faktiskt kan leda till väldigt tråkiga konsekvenser, om man har otur.

Förhoppningsvis kan saker och ting återgå till det normala inom en inte alltför avlägsen framtid.