ögonspecialist

Dina ögon är viktiga

Dina ögon är viktiga

Det är först när synen eller ögonen krånglar på något sätt, som man förstår hur viktiga de är. När allt fungerar tänker  man inte  på sin syn eller sina ögon. Det är först när man börjar se dåligt, se dubbelt, får ont eller på annat sätt får problem som man blir uppmärksam. Har du något problem med ögonen, se till att få hjälp så snart som möjligt. Många åkommor är lättare att behandla om de upptäcks tidigt. Grön starr till exempel, eller glaukom, som skadar synnerven och ger en allt sämre syn.  Se till att få tid hos en ögonspecialist i Stockholm om du misstänker en ögonsjukdom.

 

Se bättre ut

Inte alla ögonproblem är sjukdomar, ibland kan det vara yttre faktorer som påverkar synen. Det kan till exempel vara tunga ögonlock som hänger och skymmer ögat. En ögonlocksoperation kan göra att du både ser bättre ut och ser bättre. På samma sätt kan man åtgärda påsar under ögonen, vilket också ger ett piggare utseende.

Har du ett synfel som du vill korrigera med laser är du också välkommen. Laser operationer utförs på patienter mellan 18 och 45 år. Metoden är skonsam för ögonen. Det är den äldsta och mest beprövade laserbehandlingen och används över hela världen. 

 

 

Väntar du på en operation?

Ibland är väntetider på operationer långa och under tiden hinner ögonsjukdomar utvecklas. Om du väntar på en gråstarroperation till exempel, ta kontakt med en ögonspecialist. Genom det fria vårdavtalet kan du genomföra gråstarroperation tidigare. Det gäller även dig som inte bor i Stockholm. 

Hos ögonspecialisten kan du få också träffa en ortoptist som utför screening för att så tidigt som möjligt upptäcka synfel hos barn över 3 år. Det kan vara skelning, även hos vuxna, ensidiga synnedsättningar eller glasögonbehov. Ju tidigare en diagnos ställs desto större är chansen till en lyckad behandling.