låna pengar

En tusenlapp eller mer

En tusenlapp eller mer

Att det kan vara alldeles för många dagar kvar till lön är något som många kan känna då och då, men om något händer som gör att man plötsligt behöver få fram pengar så finns det alltid hjälp att få. Vip banks är en av de låneförmedlare som finns till hands för att snabbt och enkelt kunna förmedla lån. Och det gäller även de som har betalningsanmärkningar.

 

Vem som kan få lån

För att få låna pengar är det lite olika krav beroende på långivare, men i stort sett så räcker det att man är över 18 år och har en inkomst. Men lånebeloppet man får låna, räntan och återbetalningstiden, beror på en mängd olika faktorer. Ålder spelar in och det kan även spela in om man är fast anställd och hur länge man varit det. Fler faktorer som en långivare tar hänsyn till är om man söker lånet själv eller om man är flera, hur mycket man har i lån redan, om man har betalningsanmärkningar och hur många kreditupplysningar som tagits under de senaste månaderna.  

 

 

Vad man kan låna till

Lån kan man söka till alla typer av konsumtion som att köpa en bil, åka på en resa eller liknande. Man kanske även får ett plötsligt behov om bilen går sönder, katten behöver besöka veterinären eller det blir en vattenläcka i huset. Men det är inte alltid man söker nytt lån för att öka sin skuld utan det kan även vara för att samla befintliga lån och på det viset sänka räntan eller månadskostnaden genom längre återbetalningstid. Om man önskar lösa gamla lån kan det vara lättare att söka nytt lån om man låter långivaren själv lösa de tidigare lånen. På det viset vet långivaren att låntagaren inte ökar sin skuld utan istället förbättrar sin ekonomiska situation och utlåningen känns då säkrare för långivaren.