Flugspön

Flugfiske är en härlig fritidssysselsättning

Flugfiske är en härlig fritidssysselsättning

Varje gång man svingar sitt spö är det lika spännande, för man vet inte om den fluga man knutit på tafsen, är den rätta för tillfället. För fisken väljer oftast de flugor som liknar de naturliga insekterna när den går upp till vattenytan för att äta. Det kan därför vara svårare att få fisken intresserad av den fluga man har valt. Därför kan det vara värt att byta fluga några gånger och då gäller det att ha flugasken välfylld.

Att ha ett flugspö som är bra är viktigt när man fiskar med fluga. Både vad gäller enhandsspön som tvåhandsspön när man fiskar efter regnbåge, öring, harr eller havsöring. Om man ska fiska i saltvatten behöver man ett spö med en rejäl ryggrad. Det gäller även om man funderar på att flugfiska efter gädda, som numera har blivit så populärt.

Flugspön i Göteborg hittar du på Flugfiskeshopen. Där har de har mässpriser med bra rabatt på många olika flugfiskeredskap och tillbehör. Här finns många bra och populära spön att välja bland, märken som Scott, Hardy, Greys, Vision, Guideline, Pool12 och LOOP.

Vadare är något man kan behöva liksom vadarstav, speciellt för att nå ut till forsnackar i älven. Då kan även ett par vadarskor vara bra att ha utanpå vadarna, eftersom de skyddar strumporna på vadarna mot sten och grus. På så vis skadas inte vadarna lika mycket, vilket gör att de håller längre. Det finns också ett medel för vadarna som bara är att spraya på, vilket ger dem en betydligt längre livstid. Prayen kan även användas på jackor, byxor och regnkläder.

På Flugfiskeshopen kan du enkelt beställa vadare, vadarstav, vadarskor, spray och mycket annat. De har fri frakt vid ett köp på över 250 kronor och du kan välja mellan att betala med kort, faktura eller göra en delbetalning. Frakten tar mellan 2 till 5 dagar om varorna finns i lager.