begravningsbyrå

Fortsätt leva i dessa oroliga tider

Fortsätt leva i dessa oroliga tider

En dag kommer din vardag inte att finnas mer. Kanske kommer du att existera någon annanstans, det återstår att se, men en dag kommer livet här på jorden att ta slut.

En brysk inledning måhända, men ibland behöver man få sig en liten kalldusch för att faktiskt inse hur saker ligger till. Å andra sidan har vi kanske blivit mer bekanta med döden, och slut, i dagens värld. Covid-19, sjukdomen som följer på det så kallade coronaviruset, skördar flera hundra människoliv på ett dygn i vissa länder. Det gör att vi dagligen blir påminda om alla tings bräcklighet och slut.

Låt därför detta bli en påminnelse om att fördjupa dig i den fantastiska upplevelse som livet faktiskt är. Visst så ska man ta hänsyn till rådande situation, men samtidigt så går det att fira livet på många sätt.
Ta till exempel initiativen där grannar hjälper varandra till att handla. Ett enkelt men fint sätt till att göra livet lättare för dem som är extra känsliga för viruset.

Sitter du hemma med din familj: Passa på att göra något som ni annars inte gör. Kanske damma av de där gamla brädspelen eller bara sjunga lite tillsammans.
För i varje motgång finns det minst en möjlighet, minst en. Det gäller oftast bara att ha modet och orken att faktiskt hitta och ta tillvara på den.

För en dag så kommer våra anhöriga att behöva samlas på en begravningsbyrå i Malmö för att förbereda sig för att ta farväl. Detta är som sagt oundvikligt.
Men med tiden som vi har fram tills dess så kan vi visa dem, våra anhöriga, hur mycket vi uppskattar dem för att de finns i våra liv. Det kan som sagt krävas mod, oftast är de varma orden de svåraste att yttra, men det är garanterat värt det.