ekonomisk förvaltning

Förvalta dina tillgångar

Förvalta dina tillgångar

Ekonomisk förvaltning innebär så många olika ansvarsbitar för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Det finns stora värden i byggnader, inte minst i Stockholm, och man måste hålla koll så att de sköts på ett ansvarsfullt sätt. Det bästa är att du låter proffs hantera alla dina ärenden beträffande ekonomisk förvaltning i Stockholm. De kan fastighetsjuridiken, och de vet vad som krävs när det gäller miljöregler, byggnader, besiktningar och olika sorters tillstånd från myndigheterna, bidrag man kan söka och mycket annat.

 

Vad ingår i en ekonomisk förvaltning?

Man brukar dela in begreppet ekonomisk förvaltning i fyra olika komponenter. Det är ekonomitjänster, redovisningstjänster, ekonomiska rapporter och ekonomisk analys. Genom att lämna förvaltningen till ett företag som har all kompetens man kan önska sig inom alla dessa fyra hörnstenar, betyder det också att firman som förvaltar din byggnad har en helhetssyn och en total överblick. De vet vad som har gjorts i din fastighet och vilka saker som återstår att göra och vad man behöver reservera pengar för. Inget blir bortglömt eller lämnat åt slumpen. Det underlättar i din vardag att du har en enda kontakt som sköter alla tunga bitar åt dig.

 

 

Kontakt med banker och jurister

Förutom att göra bokslut och deklarationer och ha motsvarande myndighetskontakter, har ett förvaltningsbolag också ett stort nätverk, så att man lätt kan konsultera jurister och få värdefulla kontakter inom bankvärlden. Man är inte ensam med ansvaret, utan får all hjälp man kan önska sig.

Vad just du behöver kan vara exempelvis kassaflödesanalys, kalkyler och prognoser. Det kan vara allt ifrån små saker, som att skicka ut hyresavier, till att budgetera för stora renoveringsarbeten eller ordna finansiering. Med modern teknologi kan du få tillgång till en webbportal för administration och dokumenthantering. Du är fullt insatt i alla frågor, även om du låter en extern firma sköta den ekonomiska förvaltningen för din fastighet.