köpa läder

Fynd på vinden som får dig att köpa läder för hantverksarbete

Fynd på vinden som får dig att köpa läder för hantverksarbete

Det finns sådant som ligger och samlar damm i flera år, kanske i decennier innan det hittas av rätt person. För den enes skräp är som bekant den andres skatt. Det är denna princip som får hela andrahandsmarknaden att gå runt. 

Kanske är det så att du också gömmer en skatt på din vind, eller i din källare. En skatt som faktiskt kan vara ämnad för dig själv.

Har du funnit ”din grej”?

För det finns sådant som vi ärver som är just det som krävs för att tända passionens gnista inom oss.

Kanske har du en förfader som arbetade mycket med att köpa läder och sedan skapa olika föremål och produkter som kom andra till nytta? Backar vi nämligen tillbaka bandet, bara 2-3 generationer, hamnar vi i en tid som på många sätt är helt olik den som vi lever i idag.

Denna tid krävde också kunskaper som vi på kort tid håller på att glömma bort. Det sägs att vi idag är de första generationerna som faktiskt håller på att tappa praktiska kunskaper.

Kanske är det därför ett fynd på just din vind som får dig att vilja lära dig ett hantverk – oavsett om det handlar om läderarbete eller något annat.

Idag har vi ju även fördelen att kunna använda oss av den nya tekniken för att sälja de produkter som vi skapar. Det finns en mängd marknadsplatser där den enskilde hantverkaren kan börja tjäna en liten slant på det som du skapar. 
Kanske kan detta vara det första steget du tar för att helt styra om din tillvaro till en sådan där du faktiskt känner att du gör världen till en lite gladare och bättre plats.

Alltid börjar trots allt med att man vågar tro på sig själv, sin dröm och att det man gör faktiskt betyder något för andra.