Spröjsade sidohängda fönster

Ge ditt hus en genuin känsla med spröjsade sidohängda fönster

Ge ditt hus en genuin känsla med spröjsade sidohängda fönster

Att köpa gamla ödehus är något som har blivit riktigt populärt den senaste tiden. Det finns många vackra hus som står och förfaller på grund av att människor har flyttat från landet in till städerna. Nu börjar det dock bli populärt att köpa dessa gamla hus med karaktär och renovera dem så att de blir beboeliga igen. Vissa gör det för att de har en längtan att flytta närmare naturen, andra för att använda det som fritidshus och somliga ser det som ett sätt att tjäna pengar genom att sälja det vidare.

Tidstypisk design passar ofta bäst i gamla hus

Oavsett vad man har tänkt göra med huset så känns det ofta viktigt att bevara dess ursprungliga stil och karaktär. Det gör man enklast genom att använda sig av tidstypiska material och designs. Det kan handla om allt från material på golv till färg på väggarna. Det går såklart att ta in moderna element men det finaste är ändå att lägga en grund som känns klassisk. 

Husets fönster är något som har stor påverkan både på det interiöra och exteriöra intrycket. Fönster i modern stil sticker lätt ut på ett sätt som gör att de känns malplacerade, den stil som oftast passar bäst på gamla byggnader är spröjsade fönster i trä. Därför kan det vara bra att välja fönster som har en gammaldags stil men som fortfarande isolerar bra. För trots att man vill bevara det gamla så ska man inte göra det på bekostnad av naturen genom onödigt hög energiförbrukning.

Fönster med klassisk design till bra pris

Klarfönster är ett företag som erbjuder sidohängda allmogefönster med och utan spröjs till mycket förmånliga priser. Fönstren håller hög kvalitet och går att måttbeställa efter behov, till samma pris som ett standardiserat fönster hos många andra fönsterföretag. Klarfönster har vackra allmogefönster med upp till åtta lågenergirutor per båge, det ger huset en härlig känsla av dåtid samtidigt som de isolerar som moderna fönster gör.