reservdelar till moped

Hitta rätt reservdelar till mopeden

Hitta rätt reservdelar till mopeden

Har du en moped som inte riktigt går som den ska längre? Kanske låter det konstigt från motorn – eller kanske startar den inte alls? Som tur är finns det gott om reservdelar att köpa till mopeder – såväl splitternya, som begagnade. Precis som med bilar passar dock inte alla reservdelar till alla mopeder. Ofta kan det skilja sig både mellan olika märken och olika modeller. Innan du köper delar är det därför viktigt att du är säker på just vilka reservdelar du ska ha, så att du slipper onödiga returer eller kostsamma dubbelköp. Är du inte helt motorkunnig själv? Ta hjälp av någon du känner som är bra på mopeder och motorer, eller hör av dig till en verkstad.

 

Vilka delar kan bytas ut på en moped?

I stort vilka som helst faktiskt. En duktig mekaniker skulle i princip kunna bygga ihop en hel moped av bara reservdelar – även om det förstås kan ta lite tid. Detta gäller såväl delar inne i själva motorn, som däck, sits, styre och annan exteriör. Reservdelar till mopeder finns att köpa både på nätet och hos verkstäder samt andra ställen som är återförsäljare av mopeddelar. Många gånger kan man också köpa delar av privatpersoner till bra pris, men då gäller det att vara medveten om att inga garantier eller returer gäller. Var därför noggrann med att alltid kontrollera delens skick och funktion om du köper av en privatperson.

 

 

Varierande priser

Hur mycket reservdelar till moped kostar beror förstås på vilken slags del det är samt om den är helt ny eller begagnad. Behöver du dessutom hjälp av en verkstad för att få den plats, tillkommer också en kostnad för det. Mest ekonomiskt är det förstås att göra jobbet själv, men då vill det till att du har koll på vad du gör och att allting hamnar rätt.