hotell

Hotell i Tokyo, Reykjavik eller Ekerö

Hotell i Tokyo, Reykjavik eller Ekerö

Visste du att det finns ett hotell som öppnade år 705 och fortfarande är i drift? Alltså för mer än 1300 år sedan! Det låter ju helt fantastiskt, och galet länge sedan. Hotellet ligger i Japan och heter Nishiyama Onsen Keiunkan.

Det som är ännu mer fantastiskt och galet är att detta inte var det första hotellet i världen. Det har alltså funnits hotell som öppnade långt tidigare än för 1300 år sedan, fast de är såklart inte i drift längre.

 

De finns överallt där människor finns

Hotell finns där människor finns och dit människor reser. Alltså över hela jordklotet. I Japan och på Island. I storstäder såväl som i små avkrokar. Från Smygehuk till Haparanda. Mitt i city och strax utanför stan.

Ja, verkligen här och var, i världens alla hörn. Är du på jakt efter ett hotell i Ekerö? Då kanske detta kan vara ett alternativ som passar: http://malarohotell.se/. Om man skulle komma till någon plats som inte har ett hotell, så har de istället ett vandrarhem eller liknande. För någonstans måste ju jordens befolkning bo när de är ute och reser.

 

 

Hotell vs. vandrarhem

Ett vandrarhem är oftast inte alls lika lyxigt som ett hotell, men därmed är det istället snällare mot plånboken. På ett vandrarhem är det vanligt att man delar rum med andra. Det kan stå ett par sängar i ett rum, eller många i en sovsal.

På ett hotell bor man ensam, eller tillsammans med den man själv väljer, på ett enskilt rum. Där finns toalett och dusch som man har för sig själv. På ett vandrarhem får man samsas med övriga gäster. Oavsett vilket ställe det är – hotell eller vandrarhem – handlar det ändå kort och gott om samma sak: att ha någonstans att sova över natten när man är på resande fot.