slibning af bordplade

Hur man slipar bordsskivor för en perfekt finish

Hur man slipar bordsskivor för en perfekt finish

editorial

Den perfekta finishen

Att göra en bordsskiva kan vara enkelt eller komplicerat, beroende på vad du vill ha. Den viktigaste delen är golvet, som är den yta som allt annat ligger på. Det finns många olika sätt att göra en bordsskiva.

När du är klar med att slipa din bordsskiva har du en perfekt finish. I det här blogginlägget visar vi dig hur du gör det. Först måste du välja rätt sandpapper. Träslaget som ditt bord är tillverkat av avgör vilken typ av sandpapper du behöver. Om ditt bord till exempel är tillverkat av ek ska du använda ett sandpapper med medelkorn. Om ditt bord är tillverkat av furu ska du använda ett sandpapper med finkornig yta.

Därefter måste du bestämma riktningen på fibern. Det kan du göra genom att föra handen längs träets yta. Mönstret ska löpa i samma riktning som din hand. När du har bestämt riktningen på fibern börjar du slipa med långa, jämna drag. Att slipa i fel riktning skadar träet och lämnar synliga repor.

Slutligen måste du ta bort allt damm från ytan innan du applicerar en finish. Använd en dammsugare med en mjuk borste för att ta bort dammet. När ytan är ren kan du applicera en fläck eller försegling av ditt val. Gulvkanonen.dk erbjuder ett brett utbud av ytbehandlingar för att välja mellan. Och så är det klart! Nu har du en slät, ny bordsskiva som ser fantastisk ut. 

slibning af bordplade

Efterbehandla bordskivan

Nu när du vet hur du slipar bordsskivor kan Gulvkanonen.dk hjälpa dig att hitta den perfekta finishen för ditt projekt. De erbjuder ett brett utbud av ytbehandlingar, bland annat fläckar och förseglingar. Bläddra igenom deras urval och hitta den perfekta för dina behov.

Gulvkanonen.dk är en one-stop shop för alla dina behov av efterbehandling. Kontakta de idag för mer information. Tack för att du läste! Vi hoppas att den här guiden var till hjälp.