teleskoptruckar

Hyr in teleskoptruckar i Malmö

Hyr in teleskoptruckar i Malmö

Ett teleskop är ett förstoringsglas som gör att du kan titta på stjärnor och planeter på himlen. Det är en utrustning som består av ett flertal olika glas och som går att dra ut och tillbaka. Därför går det att förstå varifrån en teleskoptruck har fått sitt namn, även om den inte har något som helst med förstoring att göra. Istället är det en truck som har kapacitet till att utföra lyft som andra truckar inte klarar av.

Till skillnad mot gafflarna på en motviktstruck, handtruck, ledstaplare med flera så kan teleskoptrucken inte bara röra sina gafflar upp och ner utan även framåt och bakåt. Precis som ett teleskop. Dessutom finns ytterligare en funktion och det är att den kan tilta gafflarna åt varje sida, om det behövs. En teleskoptruck är därför en maskin som kan komma åt pallar som står snett eller långt framför där själva trucken är.  

Vid tillfälligt behov

Om ni har ett tillfälligt behov av en mer flexibel truck så går det att hyra teleskoptruckar i malmö, där ni även kan få med en förare ifall ni önskar det. Eller så har ni redan personal som kan köra teleskoptruckar och är nöjda med endast maskinen. Det kan även vara så att ni ska skicka er egen teleskoptruck på service eller reparation och därför behöver en annan maskin under tiden.

Finns det då bara en slags teleskoptruck? Nej, det finns ett flertal olika märken och modeller. Dessutom finns det teleskoptruckar som är i olika storlekar och som därför har olika kapacitet gällande räckvidd och vilken tyngd som kan lyftas. Men eftersom truckarna är dyrare ju större de är så är det klokast att hyra en mindre truck och sedan ta in en större för tillfälliga behov när de uppstår. Ni kan dessutom även använda samma förare för att köra båda truckarna.