Konditori

I Huddinge finns det bageri för dig

I Huddinge finns det bageri för dig

Tänkt dig doften av nybakat bröd, visst vattnas det i munnen? En nybakad fralla är aldrig fel till frukosten, eller en baguette till fredagsmyset. En bakelse kan vara gott ibland, eller bara en enkel kanelbulle. Det finns många anledningar att göra ett besök i ett bageri eller konditori, och de finns på många ställen. Det är alltid trevligt att gå på kondis som man brukar säga, antingen ensam eller med sällskap.

Ett besök på ett konditori är mysigt, du har oftast en hel del gott att välja på som du kan inta på plats eller ta med dig hem. Sortimentet varierar och det som brukar finnas är bland annat kaffebröd, matbröd, tårtor och bakelser. Sedan finns det naturligtvis lite olika drycker att välja på som kaffe, te, läsk, vatten med mera. På en del ställen kan du även köpa goda smörgåsar och smörgåstårtor, utbudet varierar stort och en del konditorier har sin egen specialare.

Nu kanske du gärna vill göra ett besök i ett bageri i Huddinge för att köpa dig lite färskt bröd eller ta en fika. Det finns några där som du kan välja på, och många hittar snabbt sitt favoritställe för återkommande besök. Eller så kan man vilja prova något nytt ställe för att få variation och lite ny atmosfär. En del vill sitta för sig själv med något gott, medan andra vill ta med sig en vän. 

 

Olika sorters matbröd

Det finns många olika sorters matbröd, till exempel ljust, mörkt, surdeg, osötat och fruktbröd. Det kan vara hela limpor eller små bitar. Oregano, fänkål, tomater, valnötter, russin, pumpafrön är några av ingredienserna som brukar användas i matbröd. Det finns bröd till frukost, lunch, middag och nattmackan. Smaken är väldigt olika och det finns något för alla, du får smaka dig fram till något du tycker om.