Innertak

Innertak som skapar en hållbar kontorsmiljö

Innertak som skapar en hållbar kontorsmiljö

Ibland kliver man in i ett rum och bara trivs. Det är svårt att säga exakt vad det är som gör det, men ibland finns det bara något där som gör att man känner sig hemma – nästan från start. 
Rummet vibbar med en, helt enkelt.

Ljudet gör rummet

Det där med hur man själv vill inreda sitt hem är en spännande fråga. För vi har alla vår egen unika smak även om ljust och fräscht-trenden fortfarande står sig star. Den tilltalar vår skandinaviska minimalism och fungerar i de flesta sammanhang.
Samtidigt så finns det andra ideal och trenden har nyligen varit att få inomhus att verka mer utomhus. Frågan är om denna stil inte har förstärkts i och med att vi på senare tid har spenderat så mycket tid i skog och mark.

Något som man kanske inte tänker på är ljud och hur det rör sig i rum. I ett väldigt kalt rum så studsar ljudet gärna på släta och hårda ytor. Har man inte mattor på golven, tavlor på väggarna och annat utställt så blir rummet lätt kallt i sin känsla – helt på grund av akustiken.

Detta är något som man förstås tar på stort allvar på kontor. Här ska man orka med en hel arbetsdag utan att bli trött i huvudet på grund av undermålig akustik. 

Det är här företag som Akustikteknik i Malmö där man erbjuder flera lösningar för att öka trivsel och öronergonomi på arbetsplatser: https://akustikteknik.com/undertak/innertak-eller-undertak/.

Idag är det dessutom en stor del människor som distansarbetar hemifrån. Tänk därför på hur din miljö ser ut därhemma. Då handlar det inte bara om ljud utan om ergonomi i allmänhet. Tänk på hur din arbetsställning ser ut och att du tar pauser mellan varven.

Det är lätt hänt att man glömmer bort att vila när gränserna mellan hem och arbetsplats suddas ut.