Ytterdörrar

Köpa ytterdörr är en trygghetsinvestering

Köpa ytterdörr är en trygghetsinvestering

Det var bättre förr. Det är åtminstone det du säkerligen får höra från den äldre generationen som dina föräldrar eller dina mor- och farföräldrar. Kanske är du en av dem som ofta, eller åtminstone då och då, säger samma sak till generationen som kom efter dig. Ofta handlar det om att samhället var så mycket tryggare förr. Att du kunde lita på folk. Numera måste man hålla sig hemma, stänga ytterdörren och låsa med tre lås för att hålla sig säker. 

Det räcker tydligen inte med vilken dörr som helst, säger den äldre generationen. Det måste vara en pålitlig dörr. En dörr som inte kan brytas upp så att en tjuv kommer och snor din tv, dator, telefon och smycken. Men frågan är om man inte lägger för mycket fokus på dörrarna istället för att komma till bukt med kriminalitet och inbrott en gång för alla. Att skaffa en ny ytterdörr är väl bara att köpa sig lite tid? 

 

 

En trygg lösning 

Samtidigt är det kanske bara att köpa ytterdörr som du kan göra i den här situationen. Du är bara en liten människa. Du kan inte gå ut och rädda världen på egen hand. Du kan inte leta upp varenda liten inbrottstjuv och förklara att det finns bättre vägar att gå i livet, och förvänta dig att tjuven ska ta till sig ditt råd. Det är för mycket att begära av dig själv. 

Men det finns några saker som du faktiskt kan påverka och som du har makt över. En sådan sak är att se till att du har en säker ytterdörr som avskräcker eventuella tjuvar från att bemöda sig med att bryta upp den. Låt vara att det inte är det mest långsiktiga sättet att bekämpa kriminella ambitioner på, men det ger åtminstone dig trygghet här och nu. Det kanske räcker för dig.