spa

Koppla av på ett lyxigt spahotell, exempelvis i Tällberg

Koppla av på ett lyxigt spahotell, exempelvis i Tällberg

Hur gör man för att koppla av när vardagen tränger sig på efter en lång semester, när vi går mot mörkare tider och det troligtvis är långt till nästa gång man är ledig? Ett avkopplande avbrott i vardagen kan göra susen. Ta gärna en titt på vad detta fina spahotell i Tällberg har att erbjuda. Ett vackert spahotell i en underbar gammal byggnad som har ägts av samma släkt i många generationer.

Behandlingar på spahotell

Massage, fangobad, bad, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr – vilken lyx! Men vad betyder nu allt detta? Fangobad är ett bad i mycket varmt vatten med lerplattor som läggs på ryggen. Algerna som finns i leran sägs tränga in i hud och muskler och ge en avslappnande effekt. Låter skönt, eller hur?

Manikyr innebär vård och behandling av händerna. Det kan vara allt ifrån medicinska syften, till exempel behandling av handvårtor, till massage och slipning av valkar. Det kan också vara förskönande behandlingar, såsom filning och lackering av naglar. Det är bara att välja vad man är ute efter. Pedikyr är ungefär samma sak fast gällande fötterna. I tillägg, och vid behov, ges behandling av till exempel hälsporre och fotsvamp.

 

 

Massage finns i många olika former. Vi ska fokusera på två vanliga behandlingar. Klassisk svensk massage fokuserar på att bearbeta muskelfibrer på både längden och tvären. På så sätt skapas en välgörande balans mellan muskler och skelett. Den syftar även till att lösa muskelknutor och spänningar samt öka blodcirkulationen. 

Bindvävsmassage innebär att man fokuserar på förbindelsen mellan olika muskler och hur de interagerar med varandra, istället för på enskilda muskler. På så sätt töjs bindväven ut. En för kort bindväv kan göra att man man blir stel på samma sätt som om man har för små kläder på sig. Bindvävsmassage motverkar denna känsla på ett effektivt sätt.