advokat

Kunnig advokat inom brottmål

Kunnig advokat inom brottmål

editorial

Att hamna i en brottsutredning och misstänkas för ett brott är inte roligt. Även om många utredningar läggs ner i brist på bevis är det viktigt att man tar anklagelsen på stort allvar. Skulle utredningen fortgå, och den resulterar i en rättegång där man döms som skyldig, kan det få konsekvenser även på andra sätt.

Döms man för ett brott blir man också prickad och hamnar i brottsregistret. Pricken finns kvar ett par år även efter avtjänat straff. Detta kan minska chanserna till arbete och göra det omöjligt att praktisera vissa yrken. Det kan även blir svårt att få körkortstillstånd för att ta körkort. Därför ska man ta brottsmisstankar på största allvar och tidigt ta kontakt med en advokat specialiserad på brottmål. Med en advokat vid sin sida redan vid de inledande polisförhören, får man det stöd och den hjälp som är så viktiga i början. 

 

image

 

Ibland har man rätt till en offentlig försvarare

Det är viktigt att man är nöjd med sin advokat och att man känner att man får den hjälp man behöver. Därför har man rätt att själv välja sin försvarsadvokat, även i de fall då rätten fastslår att man har rätt till en offentlig försvarare som staten betalar. En offentlig försvarare kan man få vid mer allvarliga brott som kan leda till minst sex månaders fängelse. I andra fall måste man själv stå för advokatens lön, men har man en hemförsäkring brukar det i den finnas ett rättsskydd som man kan använda sig av. 

Det är inte alltid lätt att hitta rätt advokat, men är man misstänkt för ett brott ska man först och främst ta hjälp av en brottmålsadvokat. Enklast är att söka på nätet på exempelvis Brottmål i Göteborg. Därifrån får man klicka sig vidare och in på de olika advokatbyråernas hemsidor för att hitta kontaktinformation.