elpiano

Lär dig flera instrument

Lär dig flera instrument

Visst är det en stor uppgift att lära sig spela på ett instrument till en början. Bara att lära sig fingersättning tar tid, för att inte tala om att få grepp om att koordinera händerna med varandra. Ska du sedan använda ben, om du till exempel är trummis, eller lungor, om du spelar något blåsinstrument, ja då har du en rejäl uppgift framför dig.

Men med tid, fokus och nötande börjar du bygga på din förmåga, rutin och kunskap kring ditt instrument. För den målmedvetne finns det inga gränser för hur långt man kan gå i sin expertis. Om någon undrar så har vi musikhistorien som vittne till detta. Den är full av musiker som Eddie Van Halen, John Bonham, Colin Stetson… ja listan kan göras hur lång som helst.

Något som kanske låter kontraproduktivt, men som faktiskt kan öppna upp tänkandet kring ditt huvudinstrument, är att lära sig ytterligare ett instrument. Plötsligt får kroppen och hjärnan att tänka i nya banor än vad den är van vid. Det blir helt enkelt som att du tar dina nervbanor till gymmet och låter dem prova på helt nya övningar.

Så klart har du nytta av dina tidigare kunskaper kring instrument. Toner, ackord, rytmer och tempo är ju applicerbara på vilket instrument du än spelar. Men när du plötsligt har en annan struktur kring hur du skapar ljud. 
Ett av de mest mångsidiga instrumenten att ha i sitt arsenal är ett klaviaturinstrument, till exempel ett elpiano.

För ingen annan instrumentkategori ger dig tillgång till en så bred tonkälla än klaviaturinstrumenten. Oavsett om du vill lära dig spela piano ”på riktigt”, eller kanske främst för att lägga atmosfäriska ljudmiljöer, så är klaviatur något som kommer dig till nytta.

Är du sugen på att prova, men vet inte var du ska börja, så är ett tips att höra av sig till DanGuitar. Här finns kunnig personal och hittar du något du gillar så har de blixtsnabb leverans.