LED GATUBELYSNING

LED gatubelysning kan hjälpa till att göra bostadsområdet tryggare

LED gatubelysning kan hjälpa till att göra bostadsområdet tryggare

editorial

Bra gatubelysning kan bidra till säkerhet på flera olika sätt. Först och främst så är det betydligt säkrare att röra sig ute när man ser var man sätter fötterna, annars kan man lätt snubbla eller halka vilket kan leda till otäcka skador. Den andra anledningen till att man bör se till att det finns god belysning i området där man bor är för att det kan hålla oönskade besökare borta. Bra ljus som gör att man själv och andra i området har god uppsikt över de som rör sig där kan hindra både inbrott och överfall. 

Se till att införskaffa bra gatubelysning

Bor man i ett område där man är med i en bostadsrättsförening kan det vara en bra sak att ta upp om man anser att belysningen där inte är helt tillfredställande. Annars kan man åtminstone se till så att man har bra belysning på sin egna uppfart och trottoaren framför tomten.

image

Det finns olika sorters gatubelysning att välja på, önskar man till exempel gatubelysning LED av hög kvalitet med upp till fem års garanti så kan man vända sig till LEDMegaStore. Genom att välja LED gör man miljön en tjänst eftersom de inte förbrukar lika mycket energi som ”klassisk” belysning och de håller dessutom i regel mycket längre. Det gör att underhållet som krävs är väldigt begränsat på sådana lampor. 

Olika modeller för olika behov

Hos LEDMegaStore hittar man bland annat vattentäta gatuarmaturer på 50 eller 30 watt från Samsung, som är anpassade för att klara av det utomhusklimat vi har. De sprider ljuset bra tack vare en spridningsvinkel på 110 grader och den LED-baserade teknologin gör att ljuset är neutralt ofärgat. Önskar man kunna välja mellan neutral vit och kallvit färg så kan man titta på modellerna V-tac 50 Watt och V-tac 30 Watt. LEDMegaStore har helt enkelt prisvärd belysning som kan hjälpa till att göra gatorna säkrare.