leksakskök

Leksakskök för kreativ lek

Leksakskök för kreativ lek

Vi tillbringar mycket tid i köket då det ska lagas mat och bakas goda kakor och bullar. Barn brukar gärna vilja vara med i köket och röra om i grytor och plocka med frukt och grönsaker. Det är bra att barnen får vara med i köket och lära sig allt man behöver kunna i ett kök. Nu är ett kök inte anpassat för barn och spisen med heta spisplattor och varm ugn är lätt att bränna sig på.

Låt barnen få jobba i köket med ett eget leksakskök som är anpassat för barn och där det inte finns någon risk att barnet bränner sig. Du kombinerar köket med lämpliga tillbehör som grytor, bestick, leksaksmat och redskap. Det finns många olika tillbehör som du kan köpa eller så tar du någonting som du har hemma. När du själv lagar mat kan du låta barnet vara med i sitt kök och dela grönsaker och dela upp mat med mera. 

Med ett leksakskök uppmuntrar du barnet till lek och håller ditt barn väldigt kreativt. Barnet får tidigt lära sig hur det går till att laga mat och det får använda sin fantasi på ett bra sätt. Ditt barn kan leka i sitt leksakskök på egen hand eller tillsammans med ett annat barn eller vuxen. Barnet lär sig att kommunicera och samspela på ett bra sätt om det är fler som leker med köket.

 

Vilka tillbehör behövs till ett leksakskök?

Leksakskök finns i en mängd olika modeller och storlekar så du kan välja ett kök som passar för ditt barn. Ibland ingår det några tillbehör till köket när du köper det. Annars finns det många olika tillbehör att köpa, som redskap, mat, bestick, tallrikar med mera. Ett roligt förkläde och en kockmössa uppskattar barnen när det stökar runt i sitt leksakskök. Låt gärna barnet själv bestämma vad hen vill ha i sitt kök.