stormsäkring markis

Markiser för alla väder

Markiser för alla väder

En markis kan vara en av de absolut bästa investeringarna man kan göra. Den skyddar mot för stark sol och kan hålla undan lite regn. Kort sagt får man mer användning av sin uteplats när man är på husbil- eller husvagnssemester. Det är ju då man vill vara ute som mest och njuta av de sköna sommarkvällarna. Det gäller bara att säkra upp markisen så den håller i alla väder. Det finns olika sätt att göra det på. Vanligast är att man använder någon form av stormband med alla tillbehör. En markis kan vevas ut för hand eller skötas med automatisk styrning. Vid det sistnämnda reagerar styrningen på solsken och markisen fälls ut. Allt man behöver göra är att sätta sig under markisen och ha det gott.

 

Att semestra i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land med underbar natur och marker att ströva fritt i. Efter en härlig dag i skog eller vid hav och sjö är det underbart att få slå sig ner på sin uteplats och njuta av kvällen. Vid sådana tillfällen spelar det stor roll om man har en bra markis. Den kan göra att uteplatsen blir som ett extra uterum för den vane camparen. Likaså för den som provar på camping för första gången. Ibland är det skönt att bara få vila och njuta av friden. Men att semestra i Sverige innebär också att det kan komma en hel del överraskningar när det gäller vädret. Som tur är går utvecklingen framåt och idag hittar man lätt det man behöver för att hålla sin markis på plats. Campingvaruhuset är ett företag som tillhandahåller stormsäkring för markis.

Oväder och starka vindar

De soliga vindstilla dagarna ersätts tyvärr oftast av någon annan form av väder. Regn och blåst är vanliga inslag i vårt fagra land. När de starka vindarna sätter in kan det gå fort. Från stiltje till storm kanske inte sker på ett ögonblick men det händer att regn kommer fort. Därefter är det inte långt kvar tills vinden kommer vinande. Den sliter och drar i förtält och markiser även om det inte är oväder av högsta kalibern. Det gäller att ha en bra förankring och se till att allt håller pall för naturens krafter. Efter aktivitet av stormsäkring markis kan man avnjuta en god måltid i glada vänners lag oavsett vindstyrka. Ett annat alternativ är att sitta själv och bara ta det lugnt. Livet är tillräckligt hektiskt som det är ändå.