Ögonlaserbehandling

Med hjälp av ögonlaserbehandling behöver du inte längre lägga tid och pengar på glasögon eller linser

Med hjälp av ögonlaserbehandling behöver du inte längre lägga tid och pengar på glasögon eller linser

editorial

God syn är något alla vill ha, men dessvärre är det många som inte kan se tillräckligt bra utan linser eller glasögon. Somliga har nedsatt syn redan från barnsben och andra får problem med synen senare i livet.

Det är såklart tur att det finns glasögon och linser som kan korrigera det synfel man har, men det allra bästa är väl ändå att slippa dessa hjälpmedel för att kunna se bra!? Det kan bli möjligt med hjälp av en ögonlaserbehandling.

Vad kan en ögonlaserbehandling åstadkomma?

En ögonlaserbehandling kan göra att du kan se lika bra som du gör med dina bästa glasögon eller linser, helt utan hjälpmedel. En av de vanligaste och mest beprövade metoderna inom ögonlaserbehandling är LASEK. Det är en behandling som kan rätta till närsynthet, översynthet eller astigmatism.

Med hjälp av LASEK är det möjligt att slippa glasögon och/eller kontaktlinser i vardagen och behandlingen passar personer mellan 20-45 års ålder med större eller mindre synfel.

Ögonlaserbehandling

Hur går en ögonlaserbehandling till?

Vid en LASEK-behandling tar man bort en mycket liten del av hornhinnan. Epitelet tas bort med hjälp av en svag alkohollösning på hornhinnan och sedan ändras formen på den med laser för att få bort synfelet.

Vanligtvis så kan bägge ögonen behandlas vid samma tillfälle, om det behovet finns. Innan själva behandlingen utförs så ges bedövningsdroppar. Själva behandlingen i sig tar endast mellan 10 och 45 sekunder beroende på synfel och den utförs utan obehag eller smärta.

Ögonlaserbehandling i Stockholm

Om du vill göra en ögonlaserbehandling i Stockholm så kan du vända dig till Lamera Medical Clinic. De har valt LASEK som ögonlaserbehandlingsmetod, tack vare att det är den äldsta och mest beprövade metoden inom området. 

Lamera Medical Clinic erbjuder också 5 års trygghetsgaranti för den som gör en privat synfelsbehandling. Det innebär bland annat att du får fria kontroller och fria kompletterande behandlingar vid behov under 5 års tid.