piano

Med klaviaturet som kompass

Med klaviaturet som kompass

Ljudet av tonerna från ett piano kan vara så varmt och trösterikt ibland. Det finns något omhuldande i hur detta instrument låter, samtidigt finns det något ensamt och bräckligt. 
Det brukar ju dock vara så att det är just i kontrasten mellan två punkter som riktig magi skapas.
I brytpunkten mellan två poler finns det något som ger upphov till spänning och nerv. Kanske är de också därför som vi människor själva helst håller oss borta från denna plats. Vi gillar ju förutsägbarhet och att befinna sig i någon sorts kontrastzon är säkerligen inte en särskilt förutsägbar tillvaro.

Dock finns det tillfällen i livet då vi mer eller mindre tvingas att hamna i just detta zon. Perioder då vi inte riktigt kan navigera de stormar som livet för med sig till oss och vi har svårt att veta var vi ens är på väg. 
Det är även i dessa stunder som vi hittar stöd och tröst i just musiken. Att lyssna på våra favoritlåtar är ett sätt att titta på en sorts kompass och veta att det finns en väg ut ur det man genomlever just nu. 

Alla som själva spelar på ett piano kan intyga att detta är särskilt sant. Hur ofta har man inte hittat nya perspektiv bara genom att sätta sig framför pianot och låta fingrarna vandra över dess monokroma landskap. 
För den som är sugen på att själv faktiskt börja lira så finns det ett stort utbud av instrument hos Almeby Piano. På hemsidan https://www.almebypiano.se/koepa-piano–flygel finns all den info som för dig ett steg närmare din dröm.

Saken är också den att man inte behöver vara virtuos för att njuta av att spela piano, eller något annat instrument för den delen. Det handlar mer om att bara se vad som kommer fram när man väl börjar spela..