massage

Motverka stress och stela muskler

Motverka stress och stela muskler

Att många idag lever alldeles för stressade liv är väl ingen nyhet för någon. Och ibland kan det vara svårt att prioritera bort saker för att stressa ner. Det kan vara perioder i livet då man helt enkelt tycker det är värt det. Men om man inte ha möjlighet att ta bort saker i livet som skapar stress kan man ändå försöka göra saker runt omkring för att underlätta. Att unna sig lite tid för sig själv kan vara en sådan sak. Om du känner att du varit stressad under en längre tid kan du testa att gå på massage.

 

Olika typer av massage

Det finns många olika typer av massage. Du väljer din behandling med tanke på vad du behöver hjälp med. Thaimassage är bra för att motverka stress och stela muskler. Det är en helkroppsmassage där man stimulerar blodcirkulationen för att frigöra stress och spänningar i kroppen. Du väljer själv hur lång massagen ska vara. Normalt sett kan du välja mellan en halvtimmes massage upp till hela en och en halv timme. Ju längre tid massagen pågår desto bättre kommer du också känna dig efteråt. Du kan läsa mer om olika typer av massage här https://www.aiyarathaiwellness.se/.

 

 

Gå regelbundet

Det bästa vore om du har möjlighet att gå på massage regelbundet. Då arbetar du hela tiden med att minska din stress och dina muskler kommer inte hinna bli så stela mellan besöken. Om du har ett stillasittande jobb kan du får problem med stel nacke och rygg och då kan det hjälpa med massage. Samma sak om du har ett jobb där du tvingas arbeta på ett sätt som inte är ergonomiskt. Det är viktigt att förebygga stela muskler innan det utvecklas till något värre. Genom att gå på massage kommer inte problemen att helt försvinna med det kommer garanterat att underlätta dina problem.