advokat

När behöver man hjälp av en advokat i Helsingborg?

När behöver man hjälp av en advokat i Helsingborg?

Juridik innefattar många olika ämnen som är indelade i olika rättsområden. Behöver man anlita en advokat är det därför viktigt att man anlitar någon som arbetar inom det rättsområde som man behöver hjälp med. Några exempel på rättsområden är familjerätt, arvsrätt, entreprenadrätt, fastighetsrätt, affärsjuridik, arbetsrätt, bolagsrätt. Hjälp kan du hitta hos exempelvis: https://www.wagenius.com/.

Som privatperson är det inte jätteofta man behöver anlita en advokat. Det är betydligt vanligare som företagare och näringsidkare. Då oftast för att upprätta korrekta och bindande avtal mellan olika parter i affärer. Som privatperson kan man behöva hjälp av en advokat i samband med uppförande av samboavtal, arvskifte, vid köp eller försäljning av fastigheter, men också vid olika typer av brottmål.

 

Anlita en advokat inom ett specifikt rättsområde

Det finns tyvärr ingen advokat som kan alla rättsområden, utan de flesta är specificerade inom endast ett eller ett fåtal. Det finns dock advokater som åtar sig alla möjlig typer av mål, men en sådan ska man helst undvika. Lagboken är tjock och juridik är ett invecklat ämne. Man kan därför omöjligt vara bra på alla rättsområden. 

Behöver man hjälp med att upprätta ett äktenskapsförord eller samboavtal ska man anlita en advokat specialiserad på familjerätt. Men det kan även vara så att det är dags att avveckla ett bolag eller upprätta affärsavtal. I sådana lägen ska man kontakta en advokat som är kunnig inom bolagsrätt och affärsjuridik.

 

 

Tips på hur man hittar rätt advokat

Många gånger kan man få tips på bra advokater via vänner och familj. Men man kan även söka på nätet på exempelvis “advokat i Helsingborg”, och gå in på de olika advokatbyråernas hemsidor. Där kan man ofta läsa om vilka olika rättsområden de arbetar inom. Advokatsamfundet har också en bra sökfunktion på sin hemsida. Där kan man enkelt söka efter advokater inom olika rättsområden eller specifika geografiska områden.