Bilservice

På Tyresö kan man få en bra bilreparation utförd

På Tyresö kan man få en bra bilreparation utförd

När man lämnar in bilen för service eller reparation är det viktigt att man får ett kvitto på beställningen där det tydligt framgår vad som ska göras och hur mycket det kommer att kosta. Men det bör även framgå när bilen kommer att vara färdig och redo att hämtas ut. I vissa fall kan det vara svårt för bilverkstaden att med en gång kunna bedöma hur omfattande bilreparation som behöver göras och vad det kommer att kosta innan de först har undersökt bilen. 

Man får heller inte glömma att lämna ett telefonnummer där man lätt kan nås ifall att problemet med bilen skulle visa sig vara större och mer kostsamt än beräknat. En seriös bilverkstad kontaktar alltid ägaren för att få den utökade reparationen godkänd innan arbetet utförs, så att man har möjligheter att bestämma om man vill avbryta reparationen. Är det en lite äldre modell är det heller inte säkert att det är någon idé att reparera bilen. Vid Bilreparation i Tyresö kan man rådfråga mekanikerna om olika lösningar och på så vis fatta ett bra beslut

 

 

Glöm inte att lämna serviceboken

Ska man serva sin bil är det också viktigt att man inte glömmer att lämna serviceboken till verkstaden så att de kan stämpla i den. Det framgår då att bilen är servad ordentligt. Verkstaden brukar också vilja att man ska tömma bilen på alla lösa föremål så att de inte tappas bort, men även för att de enklare ska kunna komma åt att utföra vissa jobb. 

Det kan vara svårt att få tid hos en bilverkstad för service då de bästa verkstäderna ofta är uppbokade långt i förväg. Har man en tid bokad är det därför jätteviktigt att man lämnar in bilen den tiden som man har kommit överens om. Får man förhinder ska man också ringa och avboka tiden.