Akuttandvård

Skjut ned ditt uppskjutande!

Skjut ned ditt uppskjutande!

Visst är det skönt att skjuta upp saker. Faktum är att det finns få saker som känns lika belönande som att prokrastinera. Ja i varje fall känns det kortsiktigt behagligt att låta bli att göra saker som man förr eller senare måste ta itu med.

Ta ett jobbigt möte som du verkligen inte ser fram emot. Visst är det världens skönaste känsla av lättnad när den andra parten ställer in mötet. Även fast du vet att det kommer att bli av förr eller senare så känns det ändå som en seger.
Eller om du ska hålla i en presentation i skolan. Just innan det blir din tur tar lektionen slut och du får vänta till nästa tillfälle. 
Det är nästan så att man vill korka upp champagnen.

En annan klassiker är att boka tid hos tandläkaren. Få tycker att det är särskilt behagligt när tandläkaren rotar runt i munnen på en, även fast alla vet att det är viktigt att kolla sig då och då. Alltså: bokar vi inte upp oss på några tandläkartider. 
Detta kan naturligtvis visa sig kosta mer vid ett senare tillfälle. I varje fall om det visar sig att något som en gång i tiden var enkelt med åren har hunnit förvandlas till något sorts monster.

I värsta fall får du kanske till och med boka in akuttandvård Odenplan. Då är det bara att tuta och köra. Som tur är så kan du träffa Elisabeth Ådén Jangenstål som har nästan 35 års vana av att vara tandläkare. Med andra ord vet du att anledningen till ditt brådskande besök tas om hand på bästa sätt.

Det är ju för övrigt snart nyår. Ett passande nyårslöfte är ju annars att faktiskt lova dig själv att inte skjuta upp på saker. Börja med små enkla beslut och bygg dig sedan uppåt.