Släpvagnar

Slipp en överfull baklucka- Hyr en släpvagn

Slipp en överfull baklucka- Hyr en släpvagn

Är det dags för den årliga trädgårdsrensningen med en hel hög trädgrenar och löv som resultat? Eller ska du åka och köpa möbler? Kanske är det dags att lämna familjens cyklar på lagning? Det finns många tänkbara situationer när man kan vara i behov av att frakta större saker eller mängder med bilen. Man försöker ofta proppa in allting i bakluckan, men det är sällan den är tillräcklig och ofta slutar det med att luckan inte ens går att stänga. Tur då att man kan ta hjälp av en släpvagn! 

 

 

Viktigt att tänka på när man kör med släp

 

Släpvagnar är vagnar med gummidäck som kopplas till bilen. Släpvagnar har inga motorer utan dras framåt med hjälp av bilen. Det finns två huvudtyper av släpvagnar: bromsade och obromsade släpvagnar. När kör med en bromsad släpvagn får man inte köra i en hastighet som överstiger 80 kilometer i timmen. För en obromsad släpvagn är det maxhastigheten 40 kilometer i timmen som gäller. För att få köra med släpvagn behöver man ha B-körkort. Det finns också en del regler kring släpvagnens vikt som det är viktigt att ha koll på. 

 

Hyra eller köpa släpvagn

 

Många bemannade bensinmackar erbjuder idag uthyrning av släp. Även vissa butiker och företag har släp att hyra. Det finns också företag som helt riktar in sig på uthyrning av släp. För att få ett så pass bra släp till ett så pass förmånligt pris som möjligt är det att rekommendera att jämföra olika aktörer som hyr ut släp innan du bestämmer dig. Då kan du enkelt jämföra vad du får för pengarna. Om du ofta behöver flytta större saker med bilen kan det vara värt att köpa en släpvagn istället för att hyra gång på gång. Mohlins trailers är ett företag som erbjuder flera typer av släpvagnar för olika ändamål och situationer. Läs mer här: https://mohlintrailers.vpsite.se/