datanät

Snabbt internet med tillförlitligt fastighetsnät

Snabbt internet med tillförlitligt fastighetsnät

editorial

Alla vet nog hur skönt det är att komma bort från stadens stress och få en stund att andas ute på landet, i skogen eller vid havet. Men långt bort från modern infrastruktur så ser man också dess fördelar. Vem har inte varit ute i skogen och talat i telefon när samtalet plötsligt börjar hacka? När samtalet till slut bryts så gör vi det förväntade: går runt i cirklar och håller telefonen högt för att försöka få fatt på signalen igen. Då är det skönt att komma tillbaka hem till staden där den snabba uppkopplingen regerar.

Varför har staden snabbt internet?

För att du ska kunna streama filmer, spela datorspel eller prata med dina vänner online behöver du såklart en snabb och tillförlitlig internetuppkoppling. De flesta tänker nog på alla de olika internetleverantörer som finns där ute när de tänker på sin uppkoppling.

Men visste du att det inte bara är själva internetleverantören som spelar roll, utan också alla de kablar och kopplingar som utgör nätverket och som ser till att din internetuppkoppling är stabil? Inte som när ditt telefonsamtal med chefen bryts för att tåget åker genom en tunnel. Där är det lyckligtvis en helt annan typ av uppkoppling.

 

datanät

Hur fungerar det?

Alla de kablar som utgör ditt internet ingår i en större infrastruktur som kallas för ett fastighetsnät. I ett fastighetsnät ingår inte bara dina internetkablar utan också dina elkablar, ditt larm och alla strömbrytare i ditt hem. Ett bra fastighetsnät är ett måste för att se till att uppkopplingen är så stabil och snabb som möjligt. Det kan du garantera med rätt installation, rätt underhåll och rätt kvalitet.

När det dessutom är miljövänligt ser du till att den vackra svenska naturen får förbli vacker. Men bespara dig frustrationen av att försöka koppla upp dig nästa gång du är ute i naturen.