prp behandling

Yngre hud och fylligare hår med prp

Yngre hud och fylligare hår med prp

Det blir allt vanligare med skönhetsbehandlingar och idag finns det flera sätt att korrigera sina problem på. Tyvärr är inte alla metoder helt pålitliga och kan innebära en del tråkiga risker och biverkningar. Prp är en säker behandlingsmetod som blivit alltmer populär på grund av dess enkla och riskfria tillvägagångssätt. Önskar du få hjälp med hudproblem eller håravfall så ska du ta en titt på denna metod.

 

Hur fungerar en prp behandling?

I all enkelhet handlar det om att ta blod från ett ställe på din kropp och flytta det till ett annat. Proteiner från ditt eget blod innehåller tillväxtfaktorer. Man tar en liten mängd blod från ett ställe på kroppen, precis som vid ett blodprov. Blodet behandlas för att aktivera tillväxtfaktorerna och injiceras sedan med en spruta på ditt problemområde. Det är dessa tillväxtfaktorer som stimulerar cellerna att förnya sig och reparera skadat kollagen. Kollagenet är i sin tur en viktig del i hudens elasticitet och struktur. På så sätt når man en föryngrande effekt av huden.

 

 

Vem kan få hjälp av prp?

Har du rynkor, solskadad hud eller ärr så kan du få hjälp genom denna metod. Det går också att behandla hårbotten för dig som drabbats av oönskat håravfall. Med stigande ålder är det vanligt med en allt glesare hårväxt. Prp behandling stimulerar ny tillväxt av håret och det går också att behandla en tunn skäggväxt.

Ditt blod är ett kroppseget ämne och därför är detta en naturlig behandling utan biverkningar. Andra behandlingar som går ut på att injicera främmande ämnen i kroppen kan ge komplikationer, men denna metod är alltså riskfri.

En behandling tar oftast mindre än en timme. Hur många behandlingar du behöver göra beror på dina problem och förutsättningar. Boka en konsultation för att få veta mer om hur du kan få hjälp på bästa sätt.