trummor

Misstagen som läromästare när vi blir bättre trummisar

Misstagen som läromästare när vi blir bättre trummisar

Vill man komma någonstans här i livet måste man jobba för det. För den som vill omsätta drömmar till planer krävs alltid en insats och det krävs också att man är villig att lära sig av sina misstag.

För misstag är den bästa läraren som vi kan ha här i livet – förutsatt att du är villig att observera så att du inte göra om samma misstag flera gånger.

Misstagen som för oss framåt

Livet har nämligen en tendens till att upprepa det som vi inte tar till oss men behöver lära oss. Det är när vi stretar emot dessa lektioner som det lätt kan bli så att vi känner frustration och att livet är orättvist.
Kan vi istället hänge oss lektionen, alltså misstaget, besparar vi oss själva mycket vånda.

Visst, det kan är oftast jobbigt och till och med smärtsamt att stirra in i det där mörkret som vi ibland kan känna oss omgärdade av. Därinne väntar dock lärdomens och framgångens ljus – så länge som vi vågar ta steget och lita på processen.

Hur många är det inte som till exempel glatt bestämmer sig för att det är dags att lära sig spela ett instrument. Kanske köper man ett helt trumset på https://www.danguitar.se/musikinstrument/trummor-percussion som man börjar lira på.
Efter några veckor står det där, nästan nytt och oanvänt.

Det som saknas då är disciplin och viljan att acceptera att det verkligen tar lång tid innan man blir hyfsat bra på något. 
Alla behöver inte lägga ned de där berömda 10 000 timmarna för att verkligen bli riktigt duktig på något. Om man däremot bestämmer sig för att lägga en liten stund, ett par dagar i veckan, på lärandet kommer man också se resultat.

Det brukar ofta vara så i livet att det är klokare att göra lite, och att göra det ofta, än att göra en stor insats ett fåtal gånger.

Testa själv så får du se!